Her (Artificial Intelligence)

dinsdag 19 november 2019

Her is sciencefiction, drama en romantische komedie, met een fantastisch scenario. Hoofdpersoon is Theodore, die na zijn scheiding weer verliefd wordt, en wel op het operating system van zijn computer. Een film in de reeks ‘Artificial Intelligence’ in samenwerking met Studium Generale van de TUD.

Introductie en discussie met Luciano Cavalcante Siebert en Arkady Zgonnikov | AiTech TU Delft.

 

Her is sciencefiction, drama en romantic comedie, with a fantastic scenario. Main character is Theodore, who, after his divorce fells in love again, as a fact on the operating system of his computer. A movie in the series ‘Artificial Intelligence’ in cooperation with Studium Generale at the TUD.

Introduction and discussion by Luciano Cavalcante Siebert and Arkady Zgonnikov | AiTech TU Delft.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Seks Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

do 07 nov
Openlucht3.03

Her is sciencefiction, drama en romantische komedie ineen. Hoofdpersoon is Theodore, een gescheiden, eenzame man in een vervreemdende, technologische wereld, op zoek naar iets echts en authentieks. En dat vindt hij in Samantha, de beste vriendin die hij ooit heeft gehad. Ze is intelligent en origineel. Grappig en begrijpend. Doortastend en bescheiden tegelijkertijd. Ze weet wat hij wil, brengt orde aan in zijn eenzame en rommelige vrijgezellenleventje, maar niet te veel, gewoon precies zo dat het handig voor hem is en aangenaam. Ze vindt het zelfs niet erg om een avondje op de bank met hem te zitten gamen. En ze heeft boven alles een heerlijke stem. En daar ligt ook een probleem, want Samantha is niets meer dan een stem, namelijk die van een intelligent operating system. Het programma heeft een ‘bewustzijn’ dat zich gedurende de film langzaam ontwikkelt.

Genoeg aanknopingspunten om te spelen met thema’s als bindings- en verlatingsangst, verlangen en eenzaamheid en natuurlijk de vraag of je verliefd kan worden op een technologisch systeem. Visueel is de film adembenemend. Met beelden uit Los Angeles en Shanghai creëert cameraman Hoyte van Hoytema een behoorlijk voorstelbaar toekomstbeeld. De stad is prachtig, enorm, schoon en comfortabel maar totaal onpersoonlijk. Mensen lopen in het schijnsel van grote digitale reclameschermen en met kleine schermpjes in hun handen langs elkaar heen, verdiept in hun digitale werelden zonder persoonlijk contact te maken. Zoals we van regisseur Spike Jonze gewend zijn, zit de film vol met grapjes en vondsten. Theodore werkt bijvoorbeeld bij de firma BeautifulHandwrittenLetters.com en alle mannen lopen rond in rare hoog opgetrokken broeken. En let eens op de lift!

Een film in de reeks ‘Artificial Intelligence’ in samenwerking met Studium Generale TU Delft.

Over de reeks Artificial Intelligence

Kunstmatige intelligentie gaat steeds meer lijken op menselijke intelligentie, met misschien wel het vermogen tot emotie, liefde of empathie. In plaats van de machines te verwelkomen als onze “robot overlords” kunnen mens en machine hand in hand werken aan een betere toekomst voor de mensheid. Ben je benieuwd naar de toepassingen van kunstmatige intelligentie? Kom dan naar de filmreeks van Lumen in samenwerking met Studium Generale van de TU Delft! SG heeft dit najaar rond het thema Artificial Intelligence een programma van lezingen en debatten. Filmhuis Lumen sluit hierbij aan met enkele films over dit thema, met als tweede film: Her. Voorafgaand aan de film zal er een korte inleiding gegeven worden en na afloop is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de discussie bij de bar.