Joan Baez: I am a Noise

Dinsdag 18 juni 2024 (eenmalig)

Deze documentaire geeft een inkijk in het leven van folkzangeres en activist Joan Baez. Ze vertelt openhartig over haar romance met Bob Dylan, haar betrokkenheid bij de burgerrechtenbeweging (“I Have A Dream”) en haar strijd tegen de Vietnamoorlog.

★★★★ ‘Fijne uitzondering tussen al die clichématig opgebouwde carrièreoverzichten’ -VPRO Cinema
★★★★ ‘Zigzagt mooi door de bijna acht decennia van Baez’ bestaan’ – NRC
‘Put ruim uit het imposante archief van de zangeres’ – OOR

Alle Leeftijden


Koop nu een kaartje

di 18 junwo 19 jundo 20 junvr 21 junza 22 junzo 23 jun
Zaal 113.10
Zaal 221.15
21.00
In lijn met Gabriel García Márquez’ motto “iedereen heeft drie levens: een publiek, een privaat en een geheim”, onthult deze documentaire veel over folkzangeres en activist Joan Baez. Haar bliksemsnelle doorbraak op achttienjarige leeftijd in 1959, haar hartverscheurende romance met een jonge Bob Dylan, haar betrokkenheid bij de burgerrechtenbeweging – inclusief een memorabel optreden bij de “I Have A Dream” speech van Martin Luther King – en haar strijd tegen de Vietnamoorlog. Ook de onverwerkte periodes uit haar leven en onbekende schaduwkanten komen aan bod, zoals haar levenslange emotionele strijd, mentale instabiliteit en het uiteenvallen van het harmonieuze beeld van haar gezin.
Baez bespreekt het openlijk en zonder rancune. Dit rauwe en intieme portret is geen conventionele biografische documentaire en ook geen traditionele concertfilm. Het verhaal van de legendarische folkzangeres en activiste, springt heen en weer in de tijd, terwijl we Joan volgen op haar afscheidstournee door Amerika en Europa. De film duikt in pas ontdekte homevideo’s, dagboeken, kunstwerken, en geluidsopnames waaronder die van therapiesessies. Baez vertelt openhartig over haar leven op en naast het podium. Een eerlijk en zeer persoonlijke inkijk in het leven van een levende legende en een iconisch artiest, die tot nu toe nog nooit haar eigen kant van haar levensverhaal deelde.