La Chimera (laatste kans)

Te zien vanaf donderdag 4 april 2024

Jaren ’80, Riparbella aan de Tyrreense zee. Iedereen heeft zijn eigen Chimera, iets dat ze proberen te bereiken maar nooit kunnen vinden. De grafrovers van de Tombaroli bende jagen op gemakkelijke rijkdom door Etruskische relikwieën te stelen. Arthur sluit zich bij ze aan en probeert zo de leegte op te vullen die hij voelt sinds hij zijn grote liefde Beniamina verloor.

★★★★ ‘Het droevige, helende en diep romantische La chimera schiet recht het hart in.’ – De Volkskrant 

★★★★ ‘La chimera is een film van onschatbare waarde.’ – NRC 

 ★★★★★ ‘Alice Rohrwacher’s uproarious adventure teems with life’ The Guardian

 

Mogelijk schadelijk tot 6 jaar Geweld Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

In een avontuurlijke reis tussen de levenden en de doden, tussen bossen en steden, tussen feesten en eenzaamheid, blijkt het lot van alle zoekenden naar de Chimera volledig met elkaar verweven.

‘Filmmaker Alice Rohrwacher, een vertrouwd gezicht op IFFR, vervolgt haar reis door een minder bekende kant van Italië, die in films wordt genegeerd, maar essentieel is voor het begrip van een land vol mysteries en tegenstrijdigheden. Ze is hevig verliefd op het gebied dat ze filmt en weet de veerkrachtige schoonheid van het landschap en de inwoners treffend te vangen. Het contrast tussen de glorie uit het verleden en het sombere, op winst gerichte heden wordt getoond zonder gemakkelijke oordelen of stereotypen, terwijl ze het complexe karakter van haar personage discreet en liefdevol ontleedt. Dankzij de kameraadschap van een geweldige cast, waarin Isabella Rossellini schittert met haar humor en elegantie, en het altijd verbluffende camerawerk van Hélène Louvart, is La Chimera een ware filmische reis.’ IFFR/ International Film Festival Rotterdam