Le Pot-Au-Feu

Vanaf donderdag 7 december 2023

Zintuigelijke film van regisseur Trần Anh Hùng (The Scent of Green Papaya) die zich afspeelt in het 19e-eeuwse Frankrijk en gaat over de ontluikende romance tussen de kokkin Eugenie (Juliette Binoche) en de fijnproever Dodin (Benoit Magimel).

Alle Leeftijden Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

do 07 decvr 08 decza 09 deczo 10 decma 11 decdi 12 decwo 13 decdo 14 decvr 15 dec
Zaal 118.20
19.00
15.30
14.00

Frankrijk, 1885: Eugénie werkt al twintig jaar als chef voor de beroemde restauranteigenaar Dodin. Jarenlang brengen de twee samen tijd door in de keuken om hun gerechten te perfectioneren; er bloeit een bijzondere liefde op. De gedeelde liefde en passie voor het culinair hoogst haalbare vertaalt zich naar heerlijke, exclusieve gerechten die nergens geëvenaard worden en restaurantgasten uit de hele wereld aantrekken. Ondanks de liefde tussen de twee wil de vrijgevochten Eugénie niet met Dodin trouwen; tot hij besluit voor haar te koken…

Le Pot-Au-Feu is geïnspireerd door de roman La Vie et la passion de Dodin-Bouffant, gourmet (The Passionate Epicure) van Marcel Rouff uit 1924. Op uiterst smakelijke wijze verkent de Vietnamees-Franse regisseur Trần Anh Hùng de wereld van de Franse gastronomie in 1885.

Op het Filmfestival van Cannes werd bekroond met de Palm voor Beste Regie.