Los Delincuentes (laatste kans)

vanaf vrijdag 29 maart 2024

Morán, een bankmedewerker in Buenos Aires, heeft een riskant plan bedacht om zichzelf en zijn collega te bevrijden van hun slaafse beroepsleven. Hij wil precies genoeg geld van de bank roven om hun pensioen te financieren.

★★★★ ‘Een dwarse film, die desondanks heerlijk relaxed kabbelt als een riviertje in de vrije natuur’ VPRO
★★★★ ‘Los delincuentes blijft voortdurend iets ongrijpbaars houden’ De Volkskrant
★★★★ ‘De Argentijnse ‘Shawshank Redemption’ ‘ ‘Moreno is een meester; zijn beheersing van de filmtaal is indrukwekkend, onnadrukkelijk maar hypnotiserend’ NRC
“Een van de mooiste films van het jaar’ De Filmkrant

Mogelijk schadelijk tot 6 jaar Geweld Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Hij zal zijn daad bekennen, om vervolgens nooit meer te hoeven werken – liever 3,5 jaar de gevangenis in dan nog 25 jaar achter het loket. Collega Román, die het geld moet verbergen, stemt uiteindelijk in met dit bizarre voorstel. Het plan lijkt te lukken, totdat een onderzoek op werk ook Román verdacht maakt.

Los Delincuentes is een heerlijk dromerige misdaadkomedie over het najagen van vrijheid in een moderne wereld. Met zijn film onderzoekt regisseur Rodrigo Moreno wat er gebeurt als de werk-privébalans wordt verstoord en vervangen door iets radicaal nieuws, los van de materialistische werkelijkheid.

Het originele verhaal en de prachtige natuurbeelden leverden Los Delincuentes na de première in Cannes meerdere prijzen op, waaronder de Grand Prix voor Beste Film op het Film Fest Gent.