Love Lies Bleeding

Te zien vanaf donderdag 11 april 2024

In een afgelegen dorp in New Mexico wordt het leven van sportschoolmanager Lou (Kristen Stewart) volledig op zijn kop gezet wanneer bodybuilder Jackie in haar sportschool verschijnt. Jackie, die werkt bij de schietbaan van Lou’s criminele vader (Ed Harris), zet alles op alles om te trainen voor de belangrijkste bodybuildwedstrijd in Las Vegas, iets waar Lou haar maar ál te graag bij helpt.

★★★★★ ‘Love Lies Bleeding is een smerige maar heerlijke queer-film van megatalent Rose Glass’ ‘En over het feit dat regisseur Rose Glass een megatalent is. Dat ze haar tenen kan dippen in de stijlen van David Lynch, David Cronenberg, en Quentin Tarantino, zonder haar eigenheid te verliezen.’ NRC

★★★★ ‘ Het resultaat is verrassend eigen. Love Lies Bleeding is bloederig, vies, grappig en uitgesproken romantisch. Het is knap hoe Glass ervoor zorgt dat de liefde tussen Lou en Jackie serieus kan worden genomen’ de Volkskrant

 

Mogelijk schadelijk tot 16 jaar Geweld Drugs- en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

wo 24 aprdo 25 aprvr 26 aprza 27 aprzo 28 aprma 29 aprdi 30 aprwo 01 mei
Zaal 116.15
Zaal 219.05
21.45

Het prille maar intense liefdesgeluk krijgt echter een onverwachte wending wanneer Lou’s zus op brute wijze mishandeld wordt en in het ziekenhuis belandt. Al snel loopt alles op gewelddadige wijze uit de hand en moet Lou niet alleen het duistere verleden van haar vader onder ogen komen, maar ook dat van zichzelf.

Deze ‘Thelma & Louise on steroids’, geregisseerd door Rose Glass (Saint Maud), is een excentrieke, romantische neo-noir-thriller over verlangen, obsessie en wraak. De hoofdrollen worden vertolkt door Kristen Stewart (Spencer), Katy O’Brian (The Mandalorian), Ed Harris (The Lost Daughter), Jena Malone (The Hunger Games: Catching Fire) en Dave Franco (Now You See Me).