Made in England: The Films of Powell and Pressburger

Te zien vanaf 5 september

Made in England: The Films of Powell and Pressburger viert Martin Scorsese de nalatenschap van het legendarische filmduo Powell en Pressburger. Met een schat aan clips en zeldzame archiefbeelden onderzoekt Scorsese de gedurfde genialiteit van het duo en hun kolossale impact op de filmgeschiedenis.Koop nu een kaartje

do 05 sep
Zaal 23.03

Emeric Pressburger ontvluchtte Nazi Duitsland en leerde in Londen Michael Powell kennen. Het was de start van een unieke en productieve samenwerking die tot klassiekers leidde als THE LIFE AND DEATH OF COLONEL BLIMP (1943), BLACK NARCISSUS (1947) en THE RED SHOES (1948). Talloze filmfragmenten en uniek archiefmateriaal helpen inzichtelijk te maken hoe geniaal Powell en Pressburger waren.

Martin Scorsese laat op ontroerende wijze zien hoe gedurfd en compromisloos het werk van de mannen was, en hoe dat in zijn eigen films terug te zien is.Regisseur David Hinton won diverse Bafta Awards. Hij produceerde deze documentaire in samenwerking met Michael Powells echtgenote Thelma Schoonmaker, gelauwerd editor van onder meer GOODFELLAS (1990) en KILLERS OF THE FLOWER MOON (2023).