Melk (laatste kans)

Te zien vanaf donderdag 4 april 2024

Na de stilgeboorte van hun kindje keren Robin en haar vriend Jonas verslagen terug naar huis. Terwijl ze proberen te begrijpen wat er is gebeurd, beginnen Robins borsten melk aan te maken. Ze hoopt de melk te doneren, maar dit blijkt moeilijker dan verwacht.

★★★★ ‘diep ontroerend’ – De Volkskrant

★★★★’Het rouwproces dat zij doormaakt tastbaarder en aanschouwelijker dan je met woorden kunt navertellen.’ – NRC

Alle Leeftijden


Koop nu een kaartje

Terwijl haar huis zich langzaam vult met flesjes, groeit in Robin een ijzingwekkende vastberadenheid.

‘In haar aangrijpende speelfilmdebuut benadert filmmaker Stefanie Kolk het concept rouw niet met dramatische muziek of zwaarmoedige dialoog, maar in zijn meest rauwe en natuurlijke vorm; met nietsziende blikken en onuitgesproken gedachten. Het met stilte doordrongen resultaat is indrukwekkend. Frieda Barnhard geeft op schitterende, ingetogen wijze invulling aan de rol van Robin. Ze belichaamt de complexe band tussen moeder en kind, de diepe melancholie van het verlies en Robins bedachtzaamheid voortreffelijk.

Met camerawerk van Emo Weemhoff, mooi in zijn eenvoud, volgen we het gevoelige verhaal over de weg voorwaarts, langs alle subtiele nuances van verlies. Daarmee getuigt de film Melk van Stefanie Kolks frisse en scherpzinnige cinematografische visie.’ IFFR/ International Film Festival Rotterdam