Zomervacht (laatste kans)

vanaf donderdag 19 oktober 2023

Speciale vertoning: maandag 30 oktober is regisseur Joren Molter na afloop van de film aanwezig voor een nagesprek. 

Tijdens een broeierige zomervakantie zit Brian opgescheept met de zorg van zijn zwaar verstandelijk gehandicapte broer Lucien. Maar hoe zorg je voor iemand als je niet weet wat hij nodig heeft? Hoe maak je de juiste keuzes als je nog zoveel te ontdekken hebt? Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Jaap Robben. 

★★★★ ‘De fraaie ambivalentie van ‘Zomervacht’ zie je zelden in een Nederlandse film’ NRC

★★★★ ‘sterke, in bruinige tinten gestoken regiedebuut’ ‘Een jongen van 13 en zijn gehandicapte broer zijn aan elkaar overgeleverd in de subtiele film ‘Zomervacht’’ de Volkskrant

★★★★ ‘fraaie verfilming van de gelijknamige ­roman van Jaap Robben’ VPROCinema

★★★★  ‘Razendknap en zelfverzekerd debuut’ TROUW

 

Mogelijk schadelijk tot 9 jaar Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Joren Molter (In Kropsdam is iedereen gelukkig, Dòst) regisseert met Zomervacht zijn eerste lange speelfilm. Britt Snel (Dòst, Khata) schreef hiervoor het scenario dat gebaseerd is op de gelijknamige bestseller van auteur Jaap Robben (Schemerleven). Hoofdrollen in Zomervacht worden vertolkt door Micha Hulshof (De Oost), debutant Joël in ’t Veld en de Belgische acteur Jarne Heylen (Gent West). Valentijn Dhaenens (Girl) en Manou Kersting (Undercover) maken ook deel uit van de cast. 

Zomervacht was de slotfilm van de 43e editie van het Nederlands Film Festival en werd bekroond met de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek en een Gouden Kalf voor Best Production Design.

Om het bezoek aan Lunen toegankelijk te maken voor meer bezoekers is Zomervacht volledig in het Nederlands ondertiteld.