Blackbird Blackbird Blackberry (laatste kans)

Te zien vanaf 22 februari

Charmant en eigenwijs liefdesverhaal waarin de ongebonden Etero tegen alle conventies in op een seksuele ontdekkingstocht gaat.

★★★★ ‘Mooie lome mijmerfilm over een vrouw tussen maagdelijkheid en menopauze, die zich aan alle verwachtingen onttrekt.’ VPRO Cinema

★★★★ ‘zet je steeds weer op een ander been’ ‘doet denken aan andere recente films over stuurse vrouwen op leeftijd die plots hun lichaam en genot ontdekken. Denk aan het populair Good Luck to You Leo Grande met Emma Thompson’ NRC

 

https://filmhuis-lumen.nl/wp-content/uploads/2020/04/Lumen-op-Picl.png

Mogelijk schadelijk tot 16 jaar Seks Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Etero koestert haar vrijheid even veel als haar winkel en de bramen die ze plukt. In haar Georgische dorp is ze het middelpunt van geroddel omdat ze geen man heeft, maar toch is ze trots op haar onconventionele leven. Tot ze, na een bijna-doodervaring, als een blok voor leverancier Murman valt.

Na 48 jaar maagdelijkheid en ongebondenheid komt Etero plots in een gepassioneerde seksuele wervelwind terecht, waarna ze voor de onvermijdelijke keuze komt te staan: alleen door of samen?

Met veel charme en schilderachtig camerawerk meandert dit internationaal geprezen portret van een eigenwijze vrouw tussen het plezier van seksuele ontdekking en de bevrijdende zelfstandigheid van alleen zijn.